Європейська політика Великої Британії - Прудкий, Дмитро Олексійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У роботі визначено науково-теоретичні аспекти дослідження, з’ясовані категорії та основні поняття. В цієї роботі було проаналізвано подальщі відносини Великої Британії з ЄС після брекзіту. Визначено напрями співпраці Cполученого Королівства з ЄС. Проаналізовано відносини з іншими країнами європейського регіону у напрямках безпеки та економіки. Було визначено роль Великої Британії у стримуванні Російської агресії та забезпечення безпеки регіону. Були проаналізовані подальщі перспективи відносин з ЄС та НАТО. Вплив Британії на європейську безпеку, а також сценарії розвитку відносин з Україною.

This work is devoted to the European policy of Great Britain. The work defines the scientific and theoretical aspects of the study, clarifies the categories and basic concepts. This work analyzes the further relations of Great Britain with the EU after Brexit. Areas of cooperation between the United Kingdom and the EU have been identified. Relations with other countries of the European region in the areas of security and economy are analyzed. The role of Great Britain in deterring Russian aggression and ensuring the security of the region is determined. Further prospects for relations with the EU and NATO are analyzed. Britain's influence on European security, as well as scenarios for the development of relations with Ukraine.
European Policy of Great Britain
Керівник роботи: Лиман Сергій Іванович, доктор історичних наук, професор кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу Навчально-наукового інституту «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science; брекзіт; європейська політика; міжнародні організації; стратегічне партнерство; торгівельні відносини; безпекові відносини; brexit; international organizations; European policy; strategic partnership; trade relations; security relations