Лазар Баранович у критичному дискурсі Юрія Шереха - Матушек, О.Ю. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
Ця стаття присвячена публіцистичній праці Ю. Шереха про Лазаря Барановича. У своїй роботі Ю. Шерех, шукаючи відповіді на сучасні проблеми, дає суб'єктивну оцінку діяльності та творчості архієпископа Чернігівського і Новгород-Сіверського другої половини XVII століття.
The article is devoted to a publicistic writing of Yuriy Sherekh about Lazar Baranovych. In his work a researcher, looking for answers on modern problems, gave a subjective appreciation of an activity and creative works of Chernihiv archbishop in the second half of the XVII century.
Keywords: бароко; критичний дискурс; Лазар Баранович; Шерех Юрій