Проблема благополуччя та природного середовища - Милославська, О.В. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
У сучасній науці існує багато підходів до розуміння терміну «благополуччя» та його визначень. Разом з тим, більшість дослідників погоджуються з тим, що благополуччя є розумінням того, що є важливим для субʼєкта в різних сферах повсякденного життя. Саме це обумовлює те, що благополуччя все частіше розглядається як феномен, що включає ряд компонентів, організованих навколо центральних потреб людини. Одночасно багато авторів стверджують, що люди структурують свої когнітивні, афективні переживання та спогади за сферамим життя, зокрема, в контексті взаємодії з природним середовищем. Велика кількість ранніх робіт, в яких вчені визначають природне середовище як фактор, істотний для особистого благополуччя, грунтується на внутрішньому припущенні про невід'ємні відносини людини з природою.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; норвезько-українська конференція; проблема благополуччя; природне середовище