Політична історія України: огляд сучасних публікацій - Танцюра, В.І.; Пересада, О.О. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2013)
У статті доводиться, що політична історія України за останні 10-15 років як наука поступово стала посідати в історичних дослідженнях належне місце. Але навчальний курс політичної історії України у вищих навчальних закладах до цього часу не вивчається. Це серйозний недолік у системі вищої освіти і його доцільно ліквідувати. Докази для розв’язання цієї проблеми наведені аргументовано. В статье доказывается, что политическая история Украины за последние 10-15 лет как наука постепенно стала занимать в исторических исследованиях достойное место. Однако изучение учебного курса политической истории Украины в высших учебных заведениях до сих пор отсутствует. Это серьезный недостаток в системе исторического образования и его необходимо ликвидировать. Доказательства для решения этой проблемы очевидные. In the article it is proved that the political history of Ukraine as a science has gradually taken remarkable place in historical research during the last 10-15 years. However, the course of political history of Ukraine is still lacking in higher education. It is a serious flaw in the system of higher education and it must be eliminated. The proofs to solve this problem are obvious.
Keywords: політична історія; політичні процеси; політична культура; політологія; політична свідомість; політична ідеологія; політична система суспільства; політичні рішення; політичні відносини; политическая история; политические процессы; политическая культура; политология; политическое сознание; политическая идеология; политическая система общества; политические решения; политические отношения; political history; political processes; political culture; political science; political science; political consciousness; political ideology; political system of society; political decisions; political relations