Зелено-блакитна інфраструктура : навчально-методичний комплекс для організації роботи студентів у закладах вищої освіти за спеціальністю 101 «Екологія» - Максименко, Надія Василівна; Бурченко, Світлана Володимирівна; Гречко, Аліна Андріївна; Maksymenko, Nadiya Vasylivna; Burchenko, Svitlana Volodymyrivna; Hrechko, Alina Andriivna (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Навчальна дисципліна «Зелено-блакитна інфраструктура» належить до вибіркових дисциплін підготовки еколога, проте вона розширює знання щодо організації зелено-блакитної інфраструктури задля покращення умов урбосередовища. Курс «Зелено-блакитна інфраструктура» знайомить студентів з сучасними концепціями сталого управління міським середовищем, формує у студентів знання щодо організації зеленої інфраструктури, сучасних природоохоронних практик просторового планування урбанізованих територій. Навчальне видання призначене для організації роботи студентів у закладах вищої освіти за спеціальністю Е2 «Екологія» другого (магістерського) освітнього рівня.

The educational discipline «Green-blue infrastructure» belongs to the selective disciplines of training an ecologist, but it expands knowledge about the organization of green-blue infrastructure to improve the conditions of the urban environment. The course «Green and Blue Infrastructure» introduces students to modern concepts of sustainable management of the urban environment, builds students' knowledge of the organization of green infrastructure, modern environmental practices of spatial planning of urban areas. The educational edition is intended for organizing the work of students in institutions of higher education on the specialty E2 «Ecology» of the second (master's) educational level.
Green and blue infrastructure : educational and methodological complex for organizing the work of students in higher education institutions in the specialty E2 «Ecology»
Навчальне видання
Keywords: FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING; SOCIAL SCIENCES; зелено-блакитна інфраструктура; сталий розвиток; урбосистеми; управління; озеленення; green and blue infrastructure; sustainable development; urban systems; management; landscaping