Європейська ідентичність: ліберально-демократична та ізоляціоністська перспективи - Панченко, Т.В. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2011)
У статті досліджується феномен наднаціональної європейської ідентичності як вищий рівень ієрархії ідентифікаційних практик людини. Перспективи європейської ідентичності оцінюються в контексті аналізу доктринальних підходів до її розвитку та особливостей їх реалізації. Доводиться результативність ізоляціоністської стратегії конструювання ідентичності й перспективність ліберально-демократичної.
Европейская идентичность: либерально-демократическая и изоляционистская перспективы
European Identiy: Prospects Of Liberal Democracy and Isolationism
Keywords: просторово-територіальна ідентичність; європейська ідентичність; європейська ідентичність; демократія; Європейський Союз; пространственно-территориальная идентичность; наднациональная идентичность; европейская идентичность; демократия; Европейский Союз; spatial-territorial identity; supranational identity; European identity; democracy; European Union