Сотнікова-Мелешкіна, Жанна ВладиславівнаSotnikova-Meleshkina, Zhanna Vladyslavivna2024-10-032024-10-032024Нутриціологічна та дієтологічна характеристика продуктів рослинного походження : методичні рекомендації до самостійної роботи здобувачів вищої освіти 2–3 року навчання з міжфакультетської дисципліни «Основи раціонального харчування» [Електронний ресурс] / укладач Ж.В. Сотнікова-Мелешкіна. – Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024. – 40 с.УДК 613.26(072) Н 90https://ekhnuir.karazin.ua/handle/123456789/18888Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режиміМетодичні рекомендації висвітлюють основні харчові речовини продуктів рослинного походження, що є базовими продуктами згідно з міжнародними вимогами до раціонального харчування; їх використання у раціональному та лікувальному харчуванні; значущість для профілактики порушень харчового статусу. Для самостійної роботи з міжфакультетської дисципліни «Основи раціонального харчування» здобувачів вищої освіти 2-3-го року навчання за темою «Нутриціологічна та дієтологічна характеристика продуктів рослинного походження»Methodical recommendations highlight the main nutrients of plant-based products, which are basic products according to international requirements for rational nutrition; their use in rational and medical nutrition; significance for the prevention of violations of nutritional status. For independent work on the interfaculty discipline «Fundamentals of rational nutrition» for students of the 2nd-3rd year of higher education on the topic «Nutritological and dietary characteristics of products of plant origin»ukMEDICINEFORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Product scienceпродукти рослинного походженнянутриціологічна характеристикараціональне харчуванняproducts of plant originnutritional characteristicsrational nutritionНутриціологічна та дієтологічна характеристика продуктів рослинного походження : методичні рекомендації до самостійної роботи здобувачів вищої освіти 2–3 року навчання з міжфакультетської дисципліни «Основи раціонального харчування» [Електронний ресурс]Nutritional and dietary characteristics of products of plant origin: methodical recommendations for independent work of students of higher education in the 2nd-3rd year of study in the interfaculty discipline «Fundamentals of rational nutrition» [Electronic resource]Methodical instructionshttps://orcid.org/0000-0001-5534-8264