Основи наукових досліджень в педагогічній діяльності : методичні рекомендації до самостійної роботи для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня денної та заочної форм здобуття освіти за спеціальністю 011 «Освітні, педагогічні науки» [Електронний ресурс] - Бакатанова, Вероніка Борисівна; Бачієва, Лариса Олександрівна; Bakatanova, Veronika Borysivna; Bachiieva, Larysa Oleksandrivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні вказівки для самостійної роботи призначені для формування у здобувачів освіти здатності здійснювати пошук, оброблення та аналіз інформації з різних джерел з метою обґрунтування дослідницьких рішень; уміння виявляти, формулювати й розв’язувати проблеми, що виникають під час планування та реалізації освітнього процесу в закладі освіти; розвитку компетентності у проведенні наукових досліджень відповідно до визначених методологічних засад; здатності розробляти й застосовувати нові підходи для розв’язання задач дослідницького та інноваційного характеру у сфері освіти й педагогіки. Видання призначене для здобувачів освіти спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки другого (магістерського) рівня вищої освіти.

The methodological guidelines for independent work are designed to develop students’ ability to search for, process, and analyze information from various sources to justify research decisions; to identify, formulate, and solve problems arising during the planning and implementation of the educational process in educational institutions; and to foster competence in conducting scientific research in accordance with defined methodological principles. They also aim to cultivate the ability to develop and apply new approaches to solving research and innovative tasks in the field of education and pedagogy. This publication is intended for students of the second (master’s) level of higher education majoring in 011 Educational, Pedagogical Sciences.
Fundamentals of scientific research in pedagogical activity : methodological recommendations for independent work for full-time and part-time master's degree students in the specialty 011 Educational, pedagogical sciences [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; основи наукових досліджень; магістри педагогічної освіти; fundamentals of scientific research; master's students in pedagogical education