Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя «Forum‐SOIS, 2025» : збірник матеріалів 7 Міжнародного науково‐практичного WEB‐форуму, 25–28 березня 2025 р., Харків-Київ [Електронний ресурс]. Випуск 6 - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
У збірнику зосереджено матеріали (наукові праці, тези доповідей, есе та ін.) 7-го Міжнародного науково-практичного WEB-форуму «Forum-SOIS, 2029», який підготовлено на умовах договору про спільну діяльність між основними організаторами – Навчально-наукового інституту «Українська інженерно-педагогічна академія» Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Державною науково-педагогічною бібліотекою України імені В. О. Сухомлинського. Вміщено матеріали учасників заходу з різних куточків світу, у тому числі представників Національної академії педагогічних наук України та інших закладів освіти і наукових установ України і зарубіжжя, зокрема учасників із Німеччини, Італії, Польщі тощо. Тематика збірника охоплює перспективні напрями розвитку освіти і науки в умовах цифрової трансформації суспільств, а саме: ідеї розбудови трансдисциплінарної парадигми освіти; психологічні засади, що покладено у підґрунтя процесів цифровізації освітньо-наукового простору; внесок в розбудову єдиного інформаційного простору освіти впродовж життя інформаційно-аналітичними центрами та освітянськими бібліотеками; розкрито тенденції університетської освіти в умовах сьогодення; зазначено на актуалізації цифрової трансформації освіти дорослих й упровадженні концепції Stem-підходу в освітній процес, тощо. Матеріали форуму призначено для наукових працівників, докторантів, аспірантів, магістрантів, викладачів і здобувачів різних ланок освіти, педагогів і керівників закладів системи професійної освіти й навчальних підрозділів підприємств, а також роботодавців, управлінців, законодавців і політиків, всіх тих, хто зацікавлений у поліпшенні якості підготовки фахівців в умовах єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя.

The collection contains materials (scientific works, theses of reports, essays, etc.) of the 7th International Scientific and Practical WEB Forum "Forum-SOIS, 2029", which was prepared under the terms of the agreement on joint activities between the main organizers - the Educational and Scientific Institute "Ukrainian Engineering and Pedagogical Academy" of Kharkiv National University named after V.N. Karazin, the State Scientific and Pedagogical Library of Ukraine named after V. O. Sukhomlynskyi. The materials of the participants of the event from different parts of the world are included, including representatives of the National Academy of Pedagogical Sciences of Ukraine and other educational institutions and scientific institutions of Ukraine and abroad, in particular participants from Germany, Italy, Poland, etc. The subject matter of the collection covers promising directions for the development of education and science in the conditions of digital transformation of societies, namely: ideas of building a transdisciplinary paradigm of education; psychological foundations laid in the foundation of processes of digitization of the educational and scientific space; contribution to the development of a unified information space of lifelong education by information and analytical centers and educational libraries; the trends of university education in today's conditions are disclosed; it is indicated on the actualization of the digital transformation of adult education and the implementation of the Stem-approach concept in the educational process, etc. The materials of the forum are intended for researchers, doctoral students, post-graduate students, master's students, teachers and graduates of various branches of education, teachers and heads of institutions of the professional education system and educational units of enterprises, as well as employers, managers, legislators and politicians, all those who are interested in improving the quality of specialist training in the conditions of a single open information space of lifelong education.
Erasmus + проєкт «Мікрокваліфікації на основі MООС для професійного розвитку викладачів». Цей проєкт фінансується за підтримки Європейської Комісії.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; вища освіта; он-лайн навчання; цифрові технології; сучасні виклики; четверта промислова революція; військові офіцери; військова освіта; освіта дорослих; довіра; мотивація; інклюзивна освіта; психологічний складник інклюзивної освіти; перша психологічна допомога; педагог; психосоціальна підтримка; дистанційне навчання; система Moodle; освітнє середовище; етичні аспекти використання ШІ; цифрова компетентність; хмарні технології; хмарні сервіси; якість освіти; гейміфікація; моніторинг; адаптивні технології; освітня екосистема; підприємницька компетентність; higher education; online learning; digital technologies; modern challenges; fourth industrial revolution; military officers; military education; adult education; trust; motivation; inclusive education; psychological component of inclusive education; psychological first aid; psychosocial support; distance learning; Moodle system; educational environment; ethical aspects of using AI; digital competence; cloud technologies; cloud services; quality of education; gamification; monitoring; adaptive technologies; educational ecosystem; entrepreneurial competence