Образ Геї в журналі «The Ecologist» - Бондаренко, Т.О. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2012)
Проаналізовано образ Геї в радикальному екологіч- ному виданні Великої Британії «The Ecologist». Зроблено висновок про множинність тлумачень Геї, що розглядається як біологічна істота, просторово-часова й кібернетична система, суперорганізм, здатний до саморегулювання, еволюція, «осередок боротьби техногенного й первісного світів». The analysis of the Gaia in British radical ecological magazine «The Ecologist» is presented. It is concluded that Gaia has a host of interpretation and is considered as biological creature, spatio-temporal and cybernetic system, self-regulated organism, evolution, centre of a struggle between technosphere and a primitive society.
The Gaya image in «The Ecologist» magazine
Бондаренко Таміла Олексіївна — кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: Gaia; teleology; primitive society; evolution; technosphere; biosphere; hierarchy; co-evolution; Гея; телеологія; первісне суспільство; еволюція; техносфера; біосфера; ієрархія; коеволюція