Особливості емоційної сфери осіб юнацького віку в період військового часу - Яловенко, Марія Андріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
В кваліфікаційній роботі розкрито питання особливості емоційної сфери осіб юнацького віку під час військового часу. Було теоретично розглянуто та описано вікові психологічні особливості юнацтва, як специфічної вікової групи, й описано особливості емоційності її представників. Основну увагу в роботі було приділено особливостям емоційності юнаків під час воєнного часу. Визначили, що під час війни емоційна сфера юнацтва зазнає потужного впливу стресорів бойових дій. У ході дослідження визначили, що цей вплив характеризується підвищеним рівнем тривожності, зниженням загального рівня самопочуття, активності та настрою, а також підвищеним рівнем депресивності.

The qualification work reveals the issue of the features of the emotional sphere of young people during wartime. The age-related psychological features of youth, as a specific age category, were theoretically considered and described, and the features of the emotionality of its representatives were described. The main attention in the work was paid to the features of the emotionality of young people during wartime. It was determined that during war the emotional sphere of youth is strongly influenced by the stressors of combat operations. The study determined that this impact is characterized by an increased level of anxiety, a decrease in the general level of well-being, activity and mood, as well as an increased level of depression.
The emotional sphere peculiarities of youthful age individuals during wartime
Керівник роботи: Яворовська Любов Миколаївна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; емоційна сфера; юнацький вік; емоції; почуття; військовий час; emotional sphere; youthful age; emotions; feelings; features of the emotional sphere in wartime; emotional sphere; youthful age; emotions; feelings