Тактики ініціації говоріння в англомовному електоральному дискурсі (на матеріалі передвиборчих теледебатів) - Ільченко, М.Л. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2012)
Статтю присвячено аналізу тактик ініціації говоріння в англомовному електоральному дискурсі у жанрі передвиборчих теледебатів. Ці тактики спрямовані на зайняття комунікантами домінантної позиції в інтеракції, яка забезпечує реалізацією базових стратегій електорального дискурсу: (само)презентації та дискредитації опонента. Статья посвящена анализу тактик инициации говорения в англоязычном электоральном дискурсе в жанре предвыборных теледебатов. Эти тактики направлены на занимание комуникантами доминантной позиции в интеракции, которая обеспечивает реализацию базовых стратегий электорального дискурса: (само)презентации и дискредитации оппонента. The paper presents the analysis of talk initiating tactics in English electoral discourse in the genre of electoral teledebates. The above tactics help the speakers take the dominant position in the interaction which provides the implementation of the basic strategies of electoral discourse: (self)presentation and opponent discrediting.
Keywords: електоральний дискурс; передвиборчі теледебати; комунікативна стратегія; комунікативна тактика; домінантна позиція в інтеракції; electoral discourse; electoral teledebates; communicative strategy; communicative tactic; dominant position in the interaction