Етика поведінки публічних службовців - Шматкова, Дарья Олегівна; Shmatkova, D. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Узагальнено теоретичні підходи та нормативно-правові засади етики публічної служби, проаналізовано її сучасний стан та основні етичні ризики. Вивчено міжнародний досвід і визначено ключові ефективні практики етичного врядування. На основі аналізу запропоновано напрями вдосконалення етичної культури публічної служби в Україні. Практичне значення роботи полягає в тому, що її результати можуть бути використані для вдосконалення внутрішніх етичних політик органів публічної влади, підготовки етичних кодексів, проведення тренінгів, модернізації системи професійного навчання, а також для формування рекомендацій щодо розвитку етики публічного управління на національному рівні.
Ethics of Public Servants ’Conduct
Науковий керівник роботи: Олешко Олексій Миколайович, кандидат наук з державного управління, доцент, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; етика; етика публічних службовців; публічна служба; публічне управління