Термографічна система розпізнавання обличчя - Даниленко, Артем Сергійович; Danylenko, Artem Serhiyovych (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Карзіна, 2023)
У роботі зроблено аналіз термограм для оцінки температури тіла людини в режимі реального часу з розпізнанням обличчя. Термографічна система розпізнавання обличчя на основі машинного зору виявилася ефективною та надійною в умовах обмеженої освітленості та змінних температурних умов. Результати дослідження вказують на потенційні можливості використання цієї системи у сферах безпеки, автоматизації та інших областях, де важливо точне розпізнавання обличчя.

The paper analyzes thermograms for real-time human body temperature estimation with facial recognition. The thermographic facial recognition system based on machine vision has proven to be effective and reliable in low light and variable temperature conditions. The results of the study indicate the potential for using this system in security, automation, and other areas where accurate facial recognition is important.
Thermographic facial recognition system
Науковий керівник : Величко Ольга Миколаївна, кандидат технічних наук, доцент кафедри біомедичних електронних пристроїв і систем
Keywords: NATURAL SCIENCES; TECHNOLOGY; термографічні знімки; терпература тіла людини; блок розпізнавання обличчя; інфрачервона термографія; каскад Хаада; структура OpenCv; код Python; нейромережа; infrared thermography; Haad cascade; OpenCv framework; Python code; neural network