Стефан Стамболов як революціонер, політик і державний діяч Болгарії у радянській історіографії середини 1980-х – початку 1990-х рр. - Миколенко, Д.В. (Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди, 2013)
У статті розглянуто особливості висвітлення політичної діяльності С. Стамболова у радянській історіографії часів «горбачовської перебудови». Автор приходить до висновку, що послаблення контролю над історичною наукою з боку влади дало дослідникам можливість при вивченні даної теми впроваджувати нові для радянської науки підходи та методологію.
Keywords: Стамболов С.; радянська історіографія; горбачовська «перебудова»; класовий підхід