Статистичне вивчення цін і тарифів України - Єськов, О. В. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті досліджено динаміку цін і тарифів в Україні за 2005–2010 роки на основі статистичних індексів. Проаналізовано споживчі ціни, ціни виробників, інвестиційні та транспортні тарифи, а також їх зміни в часі. Визначено основні тенденції розвитку цінової системи та підкреслено роль індексного методу у статистичному аналізі економічних процесів. Розглянуто можливості використання статистичних даних для прогнозування та оцінки макроекономічних показників.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; індекси цін; тарифи; статистичний аналіз; інфляція; Україна