Розробка програми розвитку персоналу в закладі індустрії гостинності - Кравченко, Крістіна Олександрівна; Kravchenko, K. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
В роботі розглянуті концепції розвитку персоналу, охарактеризовані особливості та напрями вдосконалення їх роботи в індустрії гостинності. В другому розділі наведена характеристика господарської діяльності готельного закладу «Україна», здійснений аналіз корпоративної культури та зроблена діагностика стану розвитку персоналу за допомогою концепції збалансованої системи показників та кваліметричної моделі. В третьому розділі обґрунтовано запровадження програми розвитку персоналу ресторанного господарства «Еталон», здійснено оцінку економічної ефективності та доцільності розроблення програми.

Concepts of staff development are considered in the work, features and areas of improvement of their work in the hospitality industry are characterized. In the second section, the economic activity of the hotel "Ukraine" is described, the analysis of corporate culture is carried out, and the diagnosis of the state of staff development is made using the concept of a balanced system of indicators and a qualitative model. In the third section, the implementation of the "Etalon" restaurant staff development program is substantiated, the economic efficiency and feasibility of the program development is evaluated.
Development of a development program in an institution of the hospitality industry
Керівник: Миколенко Олена Петрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи
Keywords: SOCIAL SCIENCES; персонал; розвиток персоналу; інновація; корпоративна культура; програма розвитку; економічна ефективність; staff; staff development; innovation; corporate culture; development program; economic efficiency