Роль держави у розвитку зеленої енергетики в Україні - Омельченко, Максим Дем’янович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Питання енергетичної незалежності сьогодні є гострим для України. Війна показала слабкість та вразливі місця нашої енергосистеми та те, що потрібно розвивати власну енергетичну незалежність. Наша країна має вигідне географічне положення на мапі світу, що дозволяє використовувати енергію природи планета земля, а саме: сонячну, вітрову, водну, геотермальну та інші види енергій природи. Проте питання зеленої енергетики не було таким гострим, як зараз; та набирає популярності лише сьогодні. Так, існують поодинокі випадки використання сонячних батарей на приватних будинках, рідше у житті міста – як сонячні батареї для забезпечення освітлення у містах; також є кілька вітрових станції та ГЕС. Проте ми використовуємо всі можливості нашої країни мінімально. Об’єктом дослідження є розвиток галузі ЗЕ. Предметом дослідження виступає дослідження ролі держави в розвитку ЗЕ.
Керівник наукової роботи: Прокопенко Валерія Юріївна, доктор економічних наук, професор кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; альтернативні джерела енергії; зелена енергетика; роль держави