Публічне управління сферою охорони здоров'я в період воєнного стану - Лизогуб, Микола Віталійович; Lyzohub, Mykola Vitaliiovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти публічного управління сферою охорони здоров’я України в умовах воєнного стану. Розкрито сутність публічного управління в кризових обставинах, визначено його ключові завдання та особливості функціонування системи охорони здоров’я у надзвичайних умовах. Проаналізовано нормативно-правові засади регулювання галузі, окреслено механізми організації управління на прикладі Клініки державної установи «Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка НАМН України». Визначено проблемні аспекти забезпечення стабільності медичної сфери під час воєнних дій. Запропоновано напрями вдосконалення управління, зокрема систематичне підвищення кваліфікації медичних працівників та визначення стратегічних пріоритетів розвитку охорони здоров’я.
Public administration of health care during martial law
Науковий керівник: Куц Юрій Олексійович, доктор наук з державного управління, професор кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; охорона здоров’я; нормативно-правове забезпечення; стратегічні напрями розвитку; публічне управління; ЗПУА-23