Практична граматика англійської мови. Умовний спосіб : навчально-методичний посібник - Кузнєцова, Ольга Володимирівна; Кукушкін, Владислав Валерійович; Набокова, Ірина Юріївна; Kuznietsova, Olha; Кukushkin, Vladyslav; Nabokova, Iryna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Посібник з практичної граматики англійської мови являє собою комплекс завдань для вдосконалення навичок іншомовної граматичної компетенції. Посібник адресовано студентам 2 курсу мовних спеціальностей, які вивчають англійську як основну або другу мову навчання, а також студентам філологічних та перекладацьких відділень (факультетів) університетів, фахівцям, які прагнуть вдосконалити власні навички та вміння правильного вживання типів умовного способу. Навчально-методичний посібник складається з вправ на відпрацювання умовного способу, теоретичних пояснень та схем. До вправ включено завдання різних типів. Вправи спрямовані на вдосконалення різноманітних навичок, а саме: перекладацьких, аналітичних та компаративних, що сприяють формуванню професійної компетентності майбутніх філологів, перекладачів і викладачів іноземних мов.

The Practical English Grammar Manual is a set of tasks for improving foreign language grammatical competence. The textbook is designed for 2nd year students of linguistic specialities studying English as a first or second language, as well as for students of philology and translation departments (faculties) of universities, specialists who want to improve their skills and abilities to use the subjunctive mood correctly. The manual consists of exercises for practising the subjunctive mood, theoretical explanations and diagrams. The exercises include tasks of various types. The exercises are aimed at improving various skills, namely translation, analytical and comparative skills, which contribute to the formation of professional competence of future philologists, translators and foreign language teachers.
Practical grammar of the English language. The subjunctive mood : educational and methodical manual
Навчальне видання. Друге видання, виправлене
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; навички іншомовної граматичної компетенції; типи умовного способу; умовні речення; сonditional sentences; foreign language grammatical competence; types of the subjunctive mood