Маркетингові дослідження в діяльності ресторанного господарства - Варава, Дар’я Ігорівна; Varava, D. I. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Роботу присвячено питанням проведення маркетингових досліджень в індустрії гостинності на прикладі ТОВ «Ресторан Бачевських». Висвітлено теоретико-методичні аспекти маркетингових досліджень в ресторанних підприємствах, етапи процесу їх проведення. Проаналізовано стан ресторанного господарства в Україні за результатами проведеного масового опитування керівників підприємств. Досліджено стан внутрішнього та зовнішнього бізнес-середовища ТОВ «Ресторан Бачевських». Розглянуто можливість впровадження стратегії диференційованого маркетингу з використанням системи автоматизації ресторану для підвищення ступеня залученості клієнтів та визначено ефективність запропонованих заходів.

The work is devoted to the issue of conducting marketing research in the hospitality industry using the example of Bachevskyi Restaurant LLC. The theoretical and methodological aspects of marketing research in restaurant enterprises, the stages of the process of their implementation are highlighted. The state of the restaurant industry in Ukraine was analyzed based on the results of a mass survey of enterprise managers. The state of the internal and external business environment of Bachevskyi Restaurant LLC was studied. The possibility of implementing a differentiated marketing strategy using the restaurant automation system to increase the degree of customer involvement was considered, and the effectiveness of the proposed measures was determined.
Marketing research in restaurant business
Керівник: Гревцева Наталія В’ячеславівна, кандидат технічних наук, професор кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи (кафедри готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій)
Keywords: SOCIAL SCIENCES; маркетингові дослідження; ресторан; SWOT-аналіз; VRIO-аналіз; системи автоматизації ресторанів; індустрія гостинності; marketing research; restaurant; SWOT analysis; VRIO analysis; restaurant automation systems; hospitality industry