Організація та методика обліку, аналізу і податкового контролю розрахунків підприємства з податку на додану вартість - Клочан, Валентин Русланович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Мета дослідження полягає у вивченні та оптимізації організації обліку, аналізу та податкового контролю розрахунків підприємства зподатку на додану вартість з метою підвищення ефективності та відповідності законодавчим вимогам. У цьому дослідженні акцентується увага на процесахобліку, аналізу та податкового контролю розрахунків з ПДВ, взятих за основу прививченні діяльності державного підприємства «БЛАГОДАТНЕ». Предметом розгляду стають методично-організаційніаспекти, що визначають ефективність ведення обліку, проведення аналізу та виконання податкового контролю в контексті податку на додану вартість. Аналізуючи методичні-організаційні аспекти, робота проливає світло на ті практики та стратегії, які можуть бути взяті за зразок або вдосконалені в інших підприємствах. Такий підхід не лишедозволяє глибше зрозуміти проблему, а й надає конкретний практичний контекст для аналізу.
Organization and methodology of accounting, analysis and tax control of the company's calculations of value added tax
Керівник: Пономарьова Тетяна Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри статистики, обліку та аудиту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; податок на додану вартість; value added tax; податковий контроль; tax control; фінансове управління підприємством; financial management of the enterprise; облік; accounting