Жіночі образи рицарської та міської літератури Середніх віків: порівняльна характеристика - Дреєва, Єлизавета Юріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2021)
У дипломі показано, як образ жінки висвітлено у міській та рицарській літературі. Приділено увагу становищу середньовічної міщанки та аристократки, жанрам рицарської та міської літератури. Окремо висвітлені питання про причини виникнення цих образів.

The thesis covers the development of thefemale imagesin of knightly and cities literature Middle Ages. Pays attention to the status middle ages townswomans and aristocrats and genres knightly and cities literature. Separate highlights issues about reasonsnascence this imagesin.
Керівник: Домановський Андрій Миколайович, доктор історичних наук, професор кафедри історії стародавнього світу і середніх віків
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Середні віки; література; історія літератури; жінка; гендерна історія; історія рицарства