Наукові записки кафедри педагогіки. Випуск 24 - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2010)
До збірника включено статті, які об’єднує тема виховання як засобу досягнення гармонії і злагоди особистості з довкіллям. Дослідження спираються на культурологічну ідею, що означає розкриття закономірностей освіти через аналіз впливу різних видів культури, мистецтва, мови на вдосконалення морально-духовного розвитку особистості, зміцнення здоров’я та забезпечення активного довголіття через постійний пошук умов злагоди, гармонії шляхом співробітництва й партнерства. Соціальна ідея та особистісна культура розглядаються з погляду підготовки вихованця до адекватного вибору поведінки та успішної роботи та навчання.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; класичний університет імені В. Н. Каразіна; толерантність вчителя; професійна деформація викладача вищої школи; обдарована особистість; психологічні бар’єри у вивченні іноземної мови; гуманізм; педагогічний контроль; творчий характер навчального процессу; творче мислення; молодші школяри; музика; інноваційна педагогічна діяльність; поліхудожнє виховання; цілісний інтегрований педагогічний процес; рольові ігри; мовленнєва діяльність; екологічне виховання дітей дошкільного віку; здорове довголіття; науково-дослідна робота студентів; інноваційний розвитком дошкільного навчального закладу; гуманізація освіти; взаємодія родин і дитячих садків; екологічного навчання студентів; дистанційна освіта у Великій Британії; сім’я; здоров’я підростаючого покоління; музична освіта; соціальний педагог; ефективне управління навчальним закладом; духовний розвиток дошкільників; діти індиго; феномен обдарованості