Тенденції розвитку туроператорської діяльності в Україні в сучасних умовах господарювання - Гетьманенко, Ілля Володимирович; Getmanenko, I. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Роботу присвячено виявленню особливостей, тенденцій, проблем та перспектив розвитку туроператорської діяльності в Україні. Було досліджено сутність та класифікацію туроператора як суб’єкта туристичного ринку, організаційні засади його функціонування, а також законодавче регулювання туроператорської діяльності в Україні. Проаналізовано сучасний стан і динаміку розвитку туристичного ринку як середовища функціонування туроператорів, виокремлено ключові тенденції, що зумовлюють трансформаційні процеси в галузі в умовах воєнного стану, економічної нестабільності та цифровізації. Особливу увагу приділено виявленню актуальних проблем і окресленню перспектив розвитку туроператорської діяльності в Україні з урахуванням сучасних викликів, зокрема змін у споживчій поведінці, релокації бізнесу та реалій повоєнного відновлення.

The work is devoted to identifying the characteristics, trends, problems and prospects for the development of tour operator activities in Ukraine. The essence and classification of a tour operator as a subject of the tourism market, the organizational principles of its functioning, as well as the legislative regulation of tour operator activities in Ukraine were studied. The current state and dynamics of the tourism market as an environment for tour operators are analyzed, and key trends that determine the transformation processes in the industry in the context of martial law, economic instability and digitalization are identified. Particular attention is paid to identifying current problems and outlining the prospects for the development of tour operator activities in Ukraine, taking into account modern challenges, in particular changes in consumer behavior, business relocation and the realities of post-war recovery.
Trends in the development of tour operator activities in Ukraine under modern economic conditions
Керівник: Подлепіна Поліна Олексіївна, кандидат економічних наук, доцент, заступник директора інституту з міжнародної діяльності ННІ «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science; SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; туристичний ринок; воєнний стан; Україна; нормативно-правове забезпечення; туроператор; туроператорська діяльність; класифікація туроператора