Кольцевой практикум : методические материалы (лабораторный практикум по физике для магистров) - Савченко, Елена Максимовна; Савченко, Олена Максимівна (Харьков : Харьковский национальный университет имени В. Н. Каразина, 2015)
В методичних матеріалах вміщено розробки лабораторних робіт з фізики для магістрів по окремим кафедрам фізичного факультету. Кафедра астрономії : 1. Відпрацювання методики наведення телескопа на об’єкт для візуального спостереження. 2. Основи цифрової обробки астрономічних та космічних зображень. Кафедра загальної фізики : 1. ЯМР у магнітовпорядкованих речовинах. 2. Методы создания магнитного поля и измерения его индукции. Кафедра фізики кристалів : 1. Дослідження дислокаційної структури кристалів методом хімічного травлення. 2. Диффузионный распад тонких металлических пленок на твердой подложке. Кафедра фізики низьких температур : 1. Ефект Шубнікова – де Гааза. 2. Вивчення впливу гідростатичного тиску на надпровідний перехід в сполуці YBa2Cu3O7-δ. 3. Вивчення теплопровідності свинцю у нормальному та надпровідному станах. 4. Вивчення впливу заміщення атомів Y атомами Pr на провідність в ab-площині в сполуці YBa2Cu3O7-δ. Кафедра фізичної оптики : 1. Изучение процесса формирования фотоиндуцированных периодических структур в тонких волноводных фоточувствительных пленках. 2. Лазер на растворе красителя. 3. Получение голограмм. 4. Электрооптический эффект в кристалле ДКДР. 5. Применение линий равного хроматического порядка для измерения толщин тонких пленок. 6. Тепловая самодефокусировка лазерного излучения в поглощающем растворе красителя. А також : Графік проходження практикуму по кафедрах та Залікова картка студента.
Кільцевий практикум для магістрів: методичні матеріали (лабораторний практикум з фізики для магістрів)
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Physics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; Харківський національний університет імені В. Н. Каразін, Фізичний факультет; наведення телескопа на об’єкт для візуального спостереження; цифрова обробка астрономічних зображень; цифрова обробка космічних зображень; ЯМР у магнітовпорядкованих речовинах; создание магнитного поля; измерение индукции магнитного поля; створення магнітного поля; вимірювання індукції магнітного поля; дислокаційна структура кристалів; хімічне травлення; диффузионный распад тонких металлических пленок на твердой подложке; дифузійний розпад тонких металевих плівок на твердій підкладці; ефект Шубнікова – де Гааза; вплив гідростатичного тиску на надпровідний перехід в сполуці YBa2Cu3O7-δ; теплопровідність свинцю у нормальному та надпровідному станах; вплив заміщення атомів Y атомами Pr на провідність в ab-площині в сполуці YBa2Cu3O7-δ; фотоиндуцированные периодические структурі в тонких волноводных фоточувствительных пленках; фотоіндуковані періодичні структури в тонких хвилеводних фоточутливих плівках; лазер на растворе красителя; лазер на розчині барвника; голограммы; голограми; электрооптический эффект в кристалле ДКДР; електрооптичний ефект у кристалі ДКДР; линии равного хроматического порядка; лінії рівного хроматичного порядку; измерение толщин тонких пленок; вимірювання товщин тонких плівок; тепловая самодефокусировка лазерного излучения в поглощающем растворе красителя; теплове самодефокусування лазерного випромінювання в поглинаючому розчині