До питання про відбір та інтерпретацію художніх текстів в іноземній аудиторії - Ільїна, Л.Е.; Чуйкова, Г.П.; Ильина, Л.Э.; Чуйкова, А.П.; Ilyina, L.E.; Chuycova, G.P. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центр міжнародної освіти, 2008)
Стаття присвячена актуальним проблемам вивчення художнього тексту в іноземній аудиторії. У ній розглядаються питання, пов’язані з добором та адекватним сприйняттям літературних творів.
К ВОПРОСУ ОБ ОТБОРЕ И ИНТЕРПРЕТАЦИИ ХУДОЖЕСТВЕННЫХ ТЕКСТОВ В ИНОСТРАННОЙ АУДИТОРИИ
On the question of choosing and interpretations of texts of fiction in foreign audience.
The article deals with the actual problems connected with the analysis of the literature text among foreign students. Problems related to the selection of the literature text and its interpretation are considered.
Keywords: interpretation; linguistic-cultural analysis; cultural background; интерпретация художественного текста; лингвостилистический анализ; фоновые знания; інтерпретація художнього тексту; лінгвостилістичний аналіз; фонові знання