Гейміфікаційні технології в навчанні граматики англійської мови студентів університету - Бінус, Аліна Костянтинівна; Binus, Alina (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Робота присвячена дослідженню теоретичних та практичних аспектів застосування гейміфікаційних технологій у процесі навчання граматики англійської мови студентів університету. У першому розділі розглянуто поняття та сутність гейміфікації в сучасній освіті, визначено її роль як інноваційного засобу навчання іноземних мов, а також окреслено психолого-педагогічні особливості використання гейміфікаційних технологій у формуванні граматичних навичок. Другий розділ містить опис методики впровадження гейміфікації у навчальний процес, аналіз та добір ефективних цифрових інструментів для гейміфікованого навчання, а також оцінку результативності використання гейміфікаційних технологій у розвитку граматичної компетентності студентів-філологів. Отримані результати підтверджують, що гейміфікація сприяє підвищенню мотивації, активізації пізнавальної діяльності та покращенню якості засвоєння граматичного матеріалу.

The work is devoted to the study of theoretical and practical aspects of applying gamification technologies in the process of teaching English grammar to university students. The first chapter examines the concept and essence of gamification in modern education, defines its role as an innovative tool for foreign language learning, and outlines the psychological and pedagogical features of using gamification technologies in the formation of grammatical skills. The second chapter presents a description of the methodology for implementing gamification in the educational process, an analysis and selection of effective digital tools for gamified learning, as well as an evaluation of the effectiveness of gamification technologies in developing the grammatical competence of philology students. The results obtained confirm that gamification contributes to increasing motivation, stimulating cognitive activity, and improving the quality of grammar acquisition.
Gamification technologies in teaching English grammar to university students
Керівник роботи: Власова Валерія Павлівна, доктор філософії, доцент кафедри англійської філоогії та методики викладання іноземної мови
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; гейміфікація; англійська мова; граматика; університетські студенти; gamification; English; grammar; university students