Backend-система управління сценаріями та виборами користувачів у графічних пригодницьких іграх - Савчук, Владислав Артемович; Savchuk, V. A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Проблема, яку вирішує кваліфікаційна робота, полягає відсутності доступного, гнучкого та масштабованого інструменту для інтеграції механізмів управління сценаріями в іграх. Існуючі рішення часто є складними у використанні та підтримці, мають обмежений функціонал або є платними, що створює бар’єри для інді-розробників. Область застосування – розробка комп’ютерних ігор з інтерактивними сюжетами. Backend система може бути використана інді-розробниками, ігровими студіями та платформами для створення графічних пригодницьких ігор з нелінійними сценаріями.

The problem that the qualification work addresses is the lack of an accessible, flexible, and scalable tool for integrating script management mechanisms into games. Existing solutions are often difficult to use and maintain, have limited functionality, or are paid, which creates barriers for indie developers. The area of application is the development of computer games with interactive plots. The backend system can be utilized by indie developers, game studios, and platforms for creating graphic adventure games with non-linear scenarios.
Керівник: Бикова Тетяна Володимирівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри комп’ютерних систем та робототехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; backend система; Unity; C#; графічна пригодницька гра; інтерактивний сюжет; сценарії; вибір користувача; програмування; backend system; graphic adventure game; interactive plot; scenarios; user choice; programming