Одиниці аналізу дискурсу американських слідчих - Фещенко, О.В. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2012)
Статтю присвячено визначенню одиниць аналізу дискурсу американських слідчих. На основі систематизації типових чинників, що утворюють цей дискурс – ролей учасників, мети та теми спілкування, розроблена методика ідентифікації та класифікації фрагментів – вербальних реалізацій дискурсивної діяльності. Визначено, які фрагменти належать / не належать до дискурсу американських слідчих, які з ідентифікованих дискурсивних фрагментів є основними, які другорядними та допоміжними. Статья посвящена определению единиц анализа дискурса американских следователей. На основе систематизации типичных дискурсообразующих факторов – ролей участников, цели и темы общения, разработана методика идентификации и классификации фрагментов – вербальных реализаций дискурсивной деятельности. Определено, какие фрагменты относятся / не относятся к дискурсу американских исследователей, какие из идентифицированных дискурсивных фрагментов являются основными, какие – второстепенными и дополнительными. The article focuses on the definition of the American criminal investigators discourse units. Proceeding from systematic description of typical discourse-forming factors – participants roles, aim and topic of communication, the methods of identifying and classifying of fragments – verbal realization of discourse activity is worked out. The fragments belonging / not belonging to American criminal investigators discourse are defined and the identified discourse fragments are subdivided into main, secondary and additional.
Keywords: дискурс американських слідчих; роль; мета спілкування; дискурсивний фрагмент; ідентифікація; класифікація; American criminal investigators discourse; role; the aim of communication; discourse fragment; identification; classification