Взаимосвязь между дефицитом бюджета и инфляцией в Украине - Сухань, В. А.; Suhan, V. A. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2008)
Статья посвящена рассмотрению фискальных факторов инфляции. В работе описано влияние бюджетного дефицита на развитие инфляционных процессов в зависимости от способов его покрытия, а также выявлены основные источники роста цен в Украине, связанные с фискальной деятельностью государства.

Стаття присвячена розгляду фіскальних факторів інфляції. В роботі описаний вплив бюджетного дефіциту на розвиток інфляційних процесів в залежності від способів його покриття, також виявлені основні причини зростання цін в Україні, які пов'язані з фіскальною діяльністю держави.

Clause is devoted to consideration of fiscal factors of inflation. In work influence of budgetary deficiency on development of inflationary processes depending on ways of its covering and as the basic sources of a rise in prices in Ukraine the states connected with fiscal activity are revealed is described.
Взаємозв’язок між дефіцитом бюджету та інфляцією в Україні
The Relationship Between Budget Deficit and Inflation in Ukraine
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; инфляция; дефицит бюджета; государственный долг; денежная масса; бюджетные средства; інфляція; дефіцит бюджету; державний борг; грошова маса; бюджетні кошти; inflation; deficiency of the budget; a public debt; monetary weight; budgetary funds