Публічна політика щодо захисту прав дітей в Україні - Чередниченко, Юрій Іванович; Cherednychenko, Yurii Ivanovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено теоретичні, історичні та практичні аспекти публічної політики щодо захисту прав дітей в Україні. Проаналізовано формування концепції захисту прав дітей та нормативно-правове забезпечення цієї сфери. Розглянуто сучасний стан публічної політики, її сутність і механізми реалізації в умовах воєнного стану. Визначено перспективи вдосконалення публічної політики на основі досвіду передових демократичних країн та запропоновано шляхи підвищення її ефективності для забезпечення належного захисту прав дітей.
Public policy regarding the protection of children`s rights in Ukraine
Науковий керівник: Олешко Олексій Миколайович, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; захист прав дітей; норми права; воєнний стан; ефективність політики; ЗПУА-23