Нові практики працевлаштування українців в умовах війни: гендерний аспект - Калініна, Світлана Олександрівна; Kalinina, S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню змін у практиках працевлаштування українців, що відбулися внаслідок повномасштабного вторгнення рф. Вивчення практик працевлаштування українських громадян є необхідною компонентою планування стратегій розвитку як державних інституцій (сфера професійно-технічної освіти/вищої освіти, центрів зайнятості) так і окремих компаній. Метою роботи було визначити та концептуалізувати практики працевлаштування українців в умовах повномасштабного вторгнення рф та гендерні аспекти, що впливають на шанси працевлаштування.

The master's thesis is dedicated to researching the changes in Ukrainians’ employment practices that occurred as a result of the full-scale invasion. Studying the employment practices of Ukrainian citizens is a necessary component of planning development strategies for both government institutions (vocational education/higher education, employment centers) and individual companies. The goal of the work was to identify and conceptualize the Ukrainians’ employment practices under the conditions of a full-scale invasion and the gender aspects that influence the chances of employment.
Ukrainians’ new employment practices in wartime: gender aspect
Керівник: Голіков Олександр Сергійович, доктор соціологічних наук, професор кафедри соціології
Keywords: SOCIAL SCIENCES; соціальне поле; капітал; атрибут; габітус; позиція; соціальна практика; ринок праці; працевлаштування; social field; social practice; labor market; employment