Виклики для міжнародних організацій на сучасному етапі розвитку світового господарства - Шуба, М.В. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
Міжнародна організація – це постійно діюче об'єднання держав (трьох і більше), установ, фізичних осіб, що спільно діють з метою вирішення певних завдань, реалізації програм на основі визначених правил і процедур, і їх діяльність виходить за межі національних кордонів. Міжнародні організації є важливими учасниками міжнародної політики, які сприяють вирішенню суперечок, збереженню миру, застосуванню санкцій тощо. Вони також допомагають в управлінні ключовими сферами, що становлять міжнародний інтерес, – від глобальної політики в галузі охорони здоров'я до монетарної політики у всьому світі. У сучасній глобальній економіці міжнародні організації поряд з державними органами виконують регулюючі функції, однак, на відміну від державних органів, вони є регуляторами на наднаціональному рівні.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; норвезько-українська конференція; міжнародні організації