Публічне управління формуванням моделі забезпечення інформаційної безпеки держави - Петренко, Олена Михайлівна; Petrenko, Olena Mykhailivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У дослідженні розглядаються теоретичні та практичні аспекти забезпечення інформаційної безпеки України. У першому розділі визначено національні інтереси держави в інформаційній сфері та охарактеризовано систему забезпечення інформаційної безпеки, її функції, суб’єкти та об’єкти. Другий розділ присвячений аналізу актуальних викликів і загроз, зокрема інформаційній війні як формі інформаційного протиборства. У третьому розділі запропоновано напрями формування моделі забезпечення інформаційної безпеки, окреслено складові захисту інформаційної інфраструктури та пріоритетні шляхи посилення безпеки держави в умовах гібридних викликів.
Public management of the formation of a model for ensuring state information security
Науковий керівник: Бульба Володимир Григорович, доктор наук з державного управління, професор кафедри права, національної безпеки та європейської інтеграції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; інформаційна безпека; інформаційна інфраструктура; національні інтереси; загрози; ЗПУА-23