Мольєр (Жан Батіст Поклен) (1622–1673), великий французький драматург і театральний діяч : до 400-річчя від дня народження [віртуальна книжкова виставка] - Байрамова, Каріна Іванівна; Центральна наукова бібліотека (Харків, 2022)
400 років тому, у 1622 році, народився видатний французький письменник Жан Батіст Поклен. Його блискучі комедії і досі захоплюють усіх своїм бадьорим гумором та викликають веселий сміх. Віра в людину, щирі, хоч і наївні мрії про краще майбутнє, любов до життя, ненависть до всякого соціального зла - ось що висміює драматург у своїх радісно-серйозних комедіях. За чотири століття твори письменника перекладені багатьма мовами світу. Найкращі жарти з них увійшли в повсякденну мову європейців. Та й про самого Мольєра було написано десятки п’єс.
До дня народження цього видатного письменника Центральна наукова бібліотека підготувала виставку видань творів Мольєра українською мовою, що знаходяться у фондах бібліотеки.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Theatre