Мінералогічне картування поверхні Місяця за даними спектрофотометра М3 космічного апарату Chandrayaan-1 - Сурков, Єгор С.; Surkov, Y. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2022)
Дисертація присвячена спектрофотометричним дослідженням обраних ділянок поверхні Місяця за даними картуючого спектрометра М3, встановленого на борту космічного апарату Chandrayaan-1. Спектрофотометрія – метод дистанційного зондування поверхонь планет та малих тіл Сонячної Системи, який базується на вимірюванні та подальшій інтерпретації спектрів дифузного відбиття, які несуть у собі інформацію про хіміко-мінералогічний склад та структуру реголіту досліджуваної поверхні.

The dissertation is devoted to spectrophotometric studies of selected areas of the lunar surface using the data of the mapping spectrometer M3, installed onboard Chandrayaan-1. Spectrophotometry is one of the most elaborated approaches to remote sensing of the planetary surfaces. This technique is based on the measurement and further interpretation of diffuse reflection spectra, which contain information about the chemical and mineralogical composition as well as the structure of the regolith of the studied surface.
Mineralogical mapping of the Moon surface according to the data of scanning spectrometer M3 onboard Chandrayaan-1
Дисертація містить результати власних досліджень. Використання ідей, результатів і текстів інших авторів мають посилання на відповідне джерело. Науковий керівник: Вадим Кайдаш, кандидат фізико-математичних наук, доцент.
Keywords: дистанційне зондування; реголіт Місяця; перетворення Фур’є; множник збіжності; діаграма Адамса; кластерний аналіз; ільменіт