Небесні каразінці : Викладачі, студенти, випускники Каразінського університету, які загинули під час російсько-української війни (2014 – серпень 2023 року) - Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна; Глибицька, Світлана Борисівна (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2023)
За перші кілька років російсько-української війни (з 2014 по 2017 рр.) загинуло 7 каразінців; з лютого 2022-го по серпень 2023 року – 46. На сьогоднішній день – 53 каразінця загинули на цій війни. Можуть виявитися і інші загиблі. Також наразі відомо про 5 воїнів, які зникли безвісті, і поки їхня доля невідома. У списку короткі біографічні відомості про кожну персону супроводжуються світлинами.
Keywords: каразінці, які загинули під час російсько-української війни; російсько-українська війна; Каразінський університет; Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна; Алексєєнко Михайло Олегович; Гречихін Ігор Володимирович; Кузнецов Олексій Сергійович; Ліпілін Олександр Євгенович; Сергєєв Владислав Олексійович; Федоренко Олег Олександрович; Філімонов Ігор Олегович; Янишев Роман Леонідович; Горбенко Святослав Сергійович; Ковальов Владислав Вікторович; Козлова Анастасія Андріївна; Мисла Мирослав Іванович; Ушаков Едуард Анатолійович; Федоряка Петро Вікторович; Шлапак Микола Миколайович; Амосов Олег Юрійович; Безуглий Олександр Володимирович; Бородавка Артем Євгенович; Гема (Кулик) Інна Олександрівна; Генкін Геннадій; Гридасов Ярослав Вікторович; Заїковський Сергій Олександрович; Іващенко Володимир Олексійович; Комарь Артем Олександрович; Корсун Олександр Миколайович; Корсунський Рустам Мехди огли; Красильников Борис Володимирович; Красовський Юрій Валерійович; Лісний Влас Володимирович; Лучко Іван Олексійович; Музика Валерій Володимирович; Мягкохліб Костянтин Борисович; Павленко Вадим Васильович; Проскурін Євген Євгенович; Ріц Тарас Олександрович; Савко Віталій Юрійович; Ситник Микита Володимирович; Степанов Олег Юрійович; Храпко Євген Вікторович; Чабан Олександр Олександрович; Шаповал Дмитро Вікторович; Янковський Олег Володимирович; Гусаров Олексій Анатолійович; Кипаренко Артем Олександрович; Кримсалюк Роман Юрійович; Лесюта Михайло Валерійович; Шумаєв Єгор Володимирович; Омаров Артур Омарович; Кипаренко Артем Олександрович; Корнілов Михайло Олегович; Поляков Ігор Олександрович; Невгасимов Олександр Олегович; Желнін Єгор Валерійович; Заманов Николай Вячеславович