Структура взаємовідносин ринку і влади у сучасному суспільстві - Мірошниченко, Г.О. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
У статті аналізується взаємодія влади та ринка у суспільстві, що трансформується. Досліджується логіка функціонування економічного сектору суспільного життя в сучасному світі, техніки контролю, що їх використовує уряд. В ході вивчення проблеми було розглянуто систему оподаткування, механізми контролю та розподілу ресурсів, процеси тінізації влади та бізнесу в пострадянських країнах.
Keywords: ринок; оподаткування; контроль ресурсовилучення; тінізація політичного та економічного сектору; корупція; політичне інвестування