Дипломна робота : методичні рекомендації до виконання (для студентів напряму підготовки 6.030204 – «Міжнародна інформація»; рівень вищої освіти – бакалавр) - Григорова-Беренда, Л.І.; Харченко, І.М.; Шамраєва, В.М. (Х. : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2016)
Видання містить загальні рекомендації до виконання дипломних робіт для студентів 4 курсу напряму підготовки 6.030204 – «Міжнародна інформація» (рівень вищої освіти – бакалавр), а саме: вимоги та пояснення щодо структури дипломної роботи, змісту окремих розділів, оформлення роботи в цілому та її складових елементів, порядку рецензування роботи, допуску до захисту та захисту випускних кваліфікаційних робіт.
Завершальним етапом підготовки бакалаврів є написання дипломної роботи бакалавра, в процесі якого підсумовуються та закріплюються теоретичні знання і практичні навички студентів, набувається досвід самостійного вирішення наукових задач, уміння використовувати в роботі сучасні досягнення науки у сфері міжнародної інформації. Дипломна робота бакалавра (ДРБ) — є кваліфікаційною роботою студента, це самостійна науково-дослідницька кваліфікаційна робота, що синтезує підсумок теоретичної та практичної підготовки у рамках нормативної і варіативної складових освітньо-професійних програм підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня (ОКР) «бакалавр» за спеціальністю міжнародна інформація, і є формою контролю набутих студентом у процесі навчання інтегрованих знань, умінь та навичок, які необхідні для виконання професійних обов'язків, передбачених освітньо-кваліфікаційними характеристиками (ОКХ). Дипломна робота бакалавра є теоретичним дослідженням актуальної теми із спеціальності (спеціалізації), підготовки студента або вирішенням певного наукового завдання з теоретичним обґрунтуванням, проведенням експериментальних досліджень.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Business and economics; Організація написання та подання до захисту дипломної роботи бакалавра; Вибір теми дипломної роботи бакалавра; Вимоги до дипломної роботи бакалавра; Структура дипломної роботи бакалавра; Технічні вимоги до оформлення дипломної роботи бакалавра; Захист дипломної роботи бакалавра; дипломна робота бакалавра; Міжнародна інформація; методичні рекомендації; бакалавр