Соціальні уявлення про культурну ідентичність Харкова (за матеріалами дослідження харківських першокурсників) - Мусієздов, О. (My University, 2008)
Інтерпретовано місце Харкова у “культурно-географічному” просторі України в уявленнях харківських першокурсників. Аргументовано ідею про те, що міста є маркерами певних регіонів, а це дає змогу на підставі дослідження міст поглибити розуміння про регіональність та регіональну ідентичність. Зроблено висновки про те, що Харків позиціонується як такий, який належить до східного культурного регіону, пов’язаного з російськими містами та протиставленого західному. Попри це Харків інтерпретовано як українське місто, не позбавлене столичних претензій
Keywords: місто як маркер регіону, регіональна ідентичність, культурна ідентичність