Дослідження та удосконалення досвіду соціальної відповідальності бізнесу як фактора його міжнародної конкурентоспроможності - Ковальов, Євген Володимирович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У кваліфікаційній роботі було розглянуто сутність корпоративної соціальної відповідальності, її еволюцію та вплив на формування міжнародної конкурентоспроможності підприємств; проаналізовано КСВ-практики «Lamela Sp. z o.o.», оцінено їх економічні, соціальні та екологічні результати, а також визначено їх роль у зміцненні позицій компанії на ринку ЄС; на основі проведеного аналізу сформовано напрями удосконалення системи КСВ та обґрунтовано їх очікувані ефекти, що сприятимуть підвищенню ефективності, репутації та довгостроковому розвитку підприємства.
Керівник: Тимохова Галина Борисівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; корпоративна соціальна відповідальність; конкурентоспроможність; менеджмент зовнішньоекономічної діяльності; сталий розвиток; міжнародні ринки; екологічна ефективність; соціальні ініціативи