Суспільно-політичні передумови існування тероризму в Європі - Целуйко, М.Є. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
Стаття присвячена висвітленню умов, які в країнах Європи сприяли появі радикально налаштованої мусульманської частини населення, виникнення та існування осередків терористичних організацій. На прикладі ситуації, яка склалася у Великобританії, Німеччині і Франції, показано спільні для західноєвропейських країн проблеми, що привели до діяльності терористів на цих територіях.
Keywords: передумови існування тероризму; політика мультикультуралізму; тероризм в Європі