Вплив неформальних інститутів на ефективність функціонування фінансового ринку трансформаційної економіки - Пайманова, В. А. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У роботі досліджено вплив неформальних інститутів на ефективність функціонування фінансового ринку в умовах трансформаційної економіки. Проаналізовано роль культурних традицій, економічної ментальності, довіри та корупції у формуванні економічної поведінки учасників ринку. Визначено взаємодію формальних і неформальних інститутів та їх вплив на розвиток фінансового сектору. Обґрунтовано необхідність підвищення інституційної довіри та формування етичної моделі економічної поведінки.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; неформальний інститут; економічна ментальність; трансформаційна економіка; фінансовий ринок; інституційна довіра