Нормування антропогенного навантаження на навколишнє середовище - Максименко, Н.В.; Черкашина, Н.І.; Кочанов, Е.О. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2011)
Навчально-методичний посібник розроблено у повній відповідності до типової програми однойменної дисципліни, затвердженої МОН України. Посібник містить допоміжний матеріал для проведення лекцій, запитання на контроль-колоквіуми, тест-контролі, завдання і методичні рекомендації для самостійної та науково-дослідної роботи студентів екологічних спеціальностей ВНЗ.
Матеріал, на основі якого написано посібник, відповідає сучасним екологічним нормативам України, враховує тенденції розвитку та змін, що відбуваються в суспільстві, в основу його покладено сучасну законодавчу й інструктивну базу з екології. Навчально-методичний посібник охоплює майже всі форми навчальної діяльності студента: лекції, колоквіуми, самостійна і науково-дослідна робота. Особливістю посібника є словник термінів українською і англійською мовами, де наведене тлумачення екологічних термінів, що містяться в законах України, постановах, інструкціях Міністерства охорони навколишнього природного середовища та його попередників (маються на увазі попередні назви цього Міністерства) й інших нормативних документах.
Keywords: природничі науки; навколишнє середовище; нормування; антропогенне навантаження