Психологічні особливості прояву адиктивної поведінки у хлопчиків та дівчат на різних етапах підліткового віку - Секішова, М. О. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню особливостей прояву різного роду адиктивної поведінки у хлопців та дівчат підліткового віку, її взаємозв’язку з особистісними характеристиками та типами акцентуацій характеру. У ході дослідження було описано особливості прояву декількох видів адиктивної поведінки (хімічних та нехімічних адикцій) у підлітків: надмірне використання Інтернету, надмірне споживання їжі, зловживання табаком та алкоголем, надмірне захоплення навчанням.

The qualification work is devoted to the study of the peculiarities of the manifestation of various kinds of addictive behavior in adolescent boys and girls, its relationship with personal characteristics and types of character accentuations. In the course of the study, the peculiarities of the manifestation of several types of addictive behavior (chemical and non-chemical addictions) in adolescents were described: excessive use of the Internet, excessive food consumption, abuse of tobacco and alcohol, excessive enthusiasm for studies.
Psychological features of the manifestation of addictive behavior in boys and girls at different stages of adolescence
Керівник роботи: Федосєєв Віталій Альфредович, кандидат медичних наук, доцент кафедри психологічного консультування і психотерапії
Keywords: SOCIAL SCIENCES; addictive behavior; addiction; adolescence; адиктивна поведінка; адикція; підлітковий вік