Дескриптивно-оцінний спосіб вербальної об’єктивації стереотипних ролей в англомовному сімейному конфліктному дискурсі - Гридасова, О.І. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
Статтю присвячено аналізу одного зі способів вербальної об’єктивації стереотипних ролей в англомовному сімейному конфліктному дискурсі. Проаналізовано засоби репрезентації ролей та їхньої оцінки суб’єктом дискурсу. Встановлено, що за критерієм наявності / відсутності оцінних маркерів дескриптивно-оцінний спосіб охоплює власне-оцінний та дескриптивний. Статья посвящена исследованию одного из способов вербальной объективации стеоертипных ролей в англоязычном семейном конфликтном дискурсе. Проанализированы средства репрезентации ролей, а также их оценки субъектом дискурса. Установлено, что по критерию наличия / отсутствия оценочных маркеров дескриптивно-оценочный способ охватывает собственно-оценочный и дескриптивный. The article focuses on one of the verbal objectivation ways employed for stereotype roles representation in English family conflict discourse. The means used for presenting roles themselves and their evaluation are subjected to analysis. It is proved that according to the criterion of evaluative markers presence / absence descriptive-evaluative way includes evaluative proper and descriptive.
Keywords: descriptive-evaluative way; role; family conflict discourse; stereotype; дескриптивно-оцінний спосіб; роль; сімейний конфліктний дискурс; стереотип