Розвиток історіографії на історичному факультеті Харківського університету - Кісельова, Ю.А. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2015)
У статті розглядається розвиток історіографічних досліджень на історич-ному факультеті Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна у період 1991–2014 рр. Поряд з питаннями про напрями та результати історіографічних досліджень характеризується процес вироблення нового образу історіографії як наукової та навчальної дисципліни. В статье рассматривается развитие историографических исследований на историческом факультете Харьковского национального университета имени В. Н. Каразина в период 1991–2014 гг. Наряду с вопросами о направлениях и результатах историографических исследований характеризуется процесс создания нового образа историографии как научной и учебной дисциплины. The article deals with the process of the development of historiographical researches at School of History of Kharkiv National University during the period from 1991 till 2014. The special attention is paid the question about creation new character of historiography as an academic and scientific discipline.
Keywords: історіографія; історіографічний процес; історіографічні методи; Харківський університет; историография; историографический процес; историографические методы; Харьковский университет; historiography; historiography; historiographical process; Kharkiv University; historiographical method