Роль міжнародних міжурядових організацій у правовому регулюванні сучасних міжнародних відносин - Ращупкіна, Д.Р. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
Будь-які відносини потребують регулювання, тим більше міжнародні відносини, які за своїм характером є анархічними. Проте, на міжнародній арені немає будь-яких законодавчих органів, які б створювали норми міжнародного права, цю «роботу» виконують самі суб'єкти міжнародного права під час двосторонніх і багатосторонніх контактів шляхом узгодження своїх позицій. У зв’язку з процесами світової глобалізації та інтеграції посилюється необхідність у прийнятті колективних рішень, у звязку з чим міжнародні міжурядові організації (далі по тексту – ММУО) грають все більш важливу роль у правовому регулюванні міжнародних відносин.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; норвезько-українська конференція; міжнародні організації; міжнародні відносини