Шляхи підвищення прибутку підприємства - Левченко, Богдан Ростиславович; Levchenko, Bohdan Rostyslavovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Досліджено поняття прибутку, його сутність, функції, види. Розкрито значення прибутку та основних чинників, що впливають на рівень прибутковості підприємств. Розглянуто методи оцінки ефективності та прибутковості підприємств. Оцінено загальний стан ринку нерухомості в Україні. Визначено позиції ПрАТ «АКТА» на ринку. Проаналізовано прибуток ПрАТ «АКТА». Розроблено напрями та інструменти щодо підвищення прибутковості обраного підприємства.

Тhe concept of profit, its essence, functions, and types were explored. Тhe importance of profit and the main factors influencing the level of enterprise profitability were disclosed. Мethods for evaluating enterprise efficiency and profitability were reviewed. Тhe general state of the real estate market in Ukraine was assessed. Тhe position of PJSC «AKTA» in the market was determined. Тhe profit of PJSC «AKTA» was analysed. Directions and tools for improving the profitability of the chosen enterprise were developed.
Ways to Increase Enterprise Profit
Керівник: Портна Оксана Валентинівна, доктор економічних наук, професор кафедри управління та адміністрування.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; прибуток підприємства; нерухомість; підвищення прибутковості; enterprise profit; real estate; increase in profitability